torsdag 10 januari 2013

Burktelefon

Hur kan det komma sig att den fungerar? Svara på ett vetenskapligt sätt

23 kommentarer:

  1. Det är molekylerna i snöret som vibrerar av ljudvågorna och då hörs de i den andra burken.

    SvaraRadera
  2. Man måste ha linan sträckt och då vibrerar linan och då färdar det ljudet.

    SvaraRadera
  3. Ljudvågorna transporteras igenom snöret. Snöret måste vara sträckt för annars vibbrerar det inte. Vbbrerar det inte så kommer inte det fram.
    Molekylerna kan inte transportera sig framåt om det är slakt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. När man pratar så åker ljudvågorna in i burken och får burken att vibrera sedan åker vibrationen till pinnen och över till snöret. men snöret måste vara sträckt annars så kan inte vibrationen med ljudet transporteras över.

      Radera
  4. När man pratar i burken så vibrerar den och sen fortplantar den ljudet till tråden. Om tråden inte är sträck så kommer det inga vibrationer och då kommer det inget ljudet fram till andra änden. Och vibrationerna och ljudet försvinner (förtätning och förtunning).

    SvaraRadera
  5. Det börjar med att man säger något i den ena burken, den fångar då upp ljudet och går vidare från pinnen och till snöret som då vibrerar (förtätningar och förtunningar)

    sedan går ljudet vidare till den andra burken som fångar upp ljudet så den andra kan höra vad man säger.

    SvaraRadera
  6. Ljudvågorna transporteras igenom snöret. Snöret måste vara spänt för annars vibbrerar de inte å då kommer inte ljudet fram. Molykylerna kan bara transportera sig framåt.

    SvaraRadera
  7. linan måste vara sträck annars vibrerar inte linan och om inte linan vibrerar vibrerar inte muggen och då kommer det inget ljud

    SvaraRadera
  8. För att de ska fungera så måste snöret vara sträckt, när man pratar så vibrerar molekylerna i snöret och då hör man i den andra änden.

    SvaraRadera
  9. När man pratar den ena burken fångar den in ljudet som går igen om tråden som vibrerar (förtätningar och förtunningar). Vibrationerna går igenom tråden till den andra burken som fångar upp dom så man hör vad den andre har sagt.

    SvaraRadera
  10. Man pratar så att burken vibrerar sen så fortplantar sig ljudet ut i tråden och in i andra glaset. Om inte tråden är sträckt så kommer inte ljudet vidare igenom tråden.

    // Tim Ludvig

    SvaraRadera
  11. Linan måste vara sträckt för att linan ska vibrera.Om den inte är sträckt så kan inte vibrationerna fortplanta sig.
    Vibrationerna i linan är samma som vibrationerna som man har skapat.Det är därför man hör orden(lätena).

    SvaraRadera
  12. ljudvågorna transporteras igenom snöret. snöret måste vara sträckt för ljudvågorna kan inte transporteras på slag lina för då försvinner ljudet ut i luften.

    SvaraRadera
  13. Ljudvågorna transporteras igenom snöret. Snöret måste vara sträckt för ljudvågorna kan inte transporteras genom en slak lina för då försvinner det frit i luften.

    SvaraRadera
  14. Man ska prata igenom en burk när man pratar så hör man den andra för att vibrationerna kommer från ena muggen till den andra. Den måste va sträckt för att man ska kunna prata. Varför den måste va sträckt är för att det bryts Annars.

    SvaraRadera
  15. Det är ljudvågorna som färdas genom snöret. Är snöret slakt så åker ljudvågorna ut i luften

    SvaraRadera
  16. Det blir vibrationer i snöret så om man säger nått i den ena burken ocker vibreringen till den andra burgen så blir det ljud

    SvaraRadera
  17. När man pratar i den ena burken så omvaldas ljudvågorna till vibrationer i burken. Om tråden är tillräckligt spänd så fortplantas vibrationerna i tråden. Vibrationerna går genom hela tråden och till den andra burken som börjar vibrera. Vibrationerna omvandlas sedan till ljudvågor som man kan höra.

    SvaraRadera
  18. Man måste ha snöret spänt då kan man höra varandra Om inte snöret är spänt kan man inte höra varandra för då kommer de inga vibrationer

    SvaraRadera
  19. Snöret måste vara spänt för att ljuget ska kunna transportera sig,när det är spänt kommer det vibrationer i snöret som gör att man kan höra varandra.

    SvaraRadera
  20. När man pratar i muggen så vibrerar snöret som måste vara rakt, om snöret inte är rakt så kan inte den vibrera och då kommer inte ljudvågorna igenom till andra muggen.

    SvaraRadera
  21. det är ljudvågorna som färdas igenom snöret. Snöret måste vara sträckt för ljudvågorna kan inte färdas genom en slak lina för då försviner ljudet

    SvaraRadera
  22. När man pratar så åker ljudvågorna in i burken och får burken att vibrera sedan åker vibrationen till pinnen och över till snöret. men snöret måste vara sträckt annars så kan inte vibrationen med ljudet transporteras över.

    SvaraRadera